Jump to content
Chief

-200

Recommended Posts

Anybody know how to stop this. I get this every time I try to upload a picture. And by stop it I don't mean using a third party website. Third party site is a huge pain in the ass. It has to be something with this website because I don't get it anywhere else. It's F@%king annoying. I'd like to upload pics but don't because of this.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

This was a test to prove to myself that the same workaround works.  I don't know what it is about the raw picture from the iPhone camera but I get the same -200 screen.

All I do is edit the picture in the slightest and it works.  For this picture I did a very slight--pretty much imperceptible--crop.

 

46D8DDF2-4D4D-495A-A995-39C245F7F659.jpeg

Edited by AntonioGG
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've checked both the modified and the raw file stats. Both are HEIC and the same size.  I'm not sure what changes but that's what I've been doing forever to post pics here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, AntonioGG said:

All I do is edit the picture in the slightest and it works.  For this picture I did a very slight--pretty much imperceptible--crop.

This is the work around that I use. Recently, I have not had to do anything. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using a browser on your phone to access the forum? Try using the Tapatalk app. If you upload the image from your phone through the app, it works. I get the -200 error when I try to upload from my photo album on the computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

-200 may be a file size issue. I also upload from Chrome whether the telephony or PC version--I just don't enjoy Tapatalk. I've found that in either case, if I upload any image it works 0% of the time. But if I uploaId a cropped screenshot of the image, instead of the image, then it works 100% of the time. And so far as I can tell, the image quality is fine for our use. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

My theory is that it has to do with the "live photo" or whatever its called. One small edit makes it a static image. Using the app or an external file host or even dragging to the desktop changes the file type. I'd be interested if anyone has this problem with a non-Apple device. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

At various times I'm using Chrome in a Windows, Android and unfortunately occasionally an Iphone environment (stupid work phone). Same issues on all platforms.  I occasionally take motion style photos, but generally they're static images. I went to looked at some of them, and the original images are in the 10+MP range. The screenshot versions are in the sub 1MP range. That's why I think it's a size thing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Barry said:

At various times I'm using Chrome in a Windows, Android and unfortunately occasionally an Iphone environment (stupid work phone). Same issues on all platforms.  I occasionally take motion style photos, but generally they're static images. I went to looked at some of them, and the original images are in the 10+MP range. The screenshot versions are in the sub 1MP range. That's why I think it's a size thing. 

The picture I posted above is 12.1MP and the raw picture is 12.1MP.  I am sure it's not a size issue.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here a live photo that I converted to a gif. Not really testing anything. It just seems to convey the same feelings as this problem. 

 

IMG_3611_Lively.gif

  • Like 2
  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had the same problem for a long time when trying to post from my Android. Actually, I don't typically access the forum on my phone, so when I have tried to upload pics it's from my PC, not my phone. However I still get the -200 error almost all the time. I'll try the tip mentioned above and see if it works.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems to be a bit of a crapshoot. Some of my pics taken from the same phone, the same day will upload. Others get the -200 no matter what workaround I use.

*shrugs*

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, TheX said:

I've never seen this error, not sure why.

I've done the copy/paste thing and that always works for me too. So if that's what you always do, then I suppose that always works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did an airdrop to my macbook of both the raw and the modified pictures to figure out what's going on.  

Unmodified the file extension is HEIC while modified the file extension is heic.  I think that's got to be the issue. Let's see what happens.... 

It doesn't recognize it as a picture. 

IMG_1226.HEIC

Same pic just changing the extension:

(this was all from laptop so it behaves completely different)

 

IMG_1226.heic

Edited by AntonioGG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the forum software just needs to be setup to recognize lower case and uppercase HEIC extensions as pictures because it seems it is  doing its own compression.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting.  When I set the phone photo format to most compatible (JPG H.264) even that doesn't work.  I change the picture to .jpg instead of .JPG and that still doesn't work.   I give up.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...